In de omgeving: 8km
  1. Rondvaart door de grachten
  2. 13 musea
  3. Prachtige historische binnenstad

Dagje Leiden

Altijd de stad Leiden al eens willen bezoeken? Vakantiepark Park Wijde is uw ideale uitvalsbasis voor uw bezoek aan Leiden. In ongeveer een kwartier bent u vanaf ons vakantiepark in het centrum van Leiden.

Leiden staat bekend om zijn prachtige, historische binnenstad met de vele mooie grachtenpanden en hofjes. Met maar liefst 13 mooie musea op loopafstand van elkaar heeft leiden een prachtig, gevarieerd aanbod van kunst, cultuur en natuur. In de vakanties en weekenden zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten. Een rondvaart door de Leidse grachten laat u Leiden weer van een heel andere kant zien. Of wat te denken van een stadswandeling langs de vele muurgedichten die Leiden rijk is.

Geboortehuis van Rembrandt

Wist u dat het geboortehuis van Rembrandt in Leiden staat? Of dat maar liefst 9 Amerikaanse presidenten, waaronder voormalig president Barack Obama, afstammen van de Leidse Pilgrims.

Of dat de handtekening van Koning Willem Alexander in het 'zweetkamertje' in het Academiegebouw is vereeuwigd na afronding van zijn studie. Al met al een stad die, weer of geen weer, meer dan de moeite van uw bezoek waard is. Hier geniet u alvast van een voorproefje van uw eerste bezoek.

Direct boeken

Ook zo'n zin gekregen in een dagje Leiden? Boek dan nu direct één van onze mooie accommodaties of kom gezellig kamperen op onze kampeerweide.

 
 

Leiden, Nieuwe Rijn

Leiden

Leiden, de Burcht

Leiden Burcht

Meer Stedenbezoek