Park Wijde Aa

Leiden museumstad

  • Rondvaart door de grachten
  • 13 musea
  • Prachtige historische binnenstad

Dagje Leiden

Altijd de stad Leiden al eens willen bezoeken? Vakantiepark Park Wijde Aa is jouw ideale uitvalsbasis voor jouw bezoek aan Leiden. In ongeveer een kwartier ben je vanaf ons gezellige, kleinschalige vakantiepark in het centrum van Leiden. Ook op de fiets of met onze huursloep is de historische binnenstad van Leiden vanaf ons vakantiepark makkelijk te bereiken. 

Met maar liefst 13 mooie musea op loopafstand van elkaar heeft Leiden een prachtig, gevarieerd aanbod van kunst en cultuur. Enkele musea die een bezoek meer dan waard zijn:

  1. Rijksmuseum Boerhaave
  2. Corpus 'reis door de mens'
  3. Rijksmuseum van Oudheden
  4. Naturalis
  5. Museum Volkenkunde
  6. Museum De Lakenhal

In de vakanties en weekenden zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten in de verschillende musea. Vaak lekker interactief, zodat een bezoek voor jong en oud hartstikke leuk is.

Leiden, Nieuwe Rijn

Leiden

Leiden, de Burcht

Leiden Burcht

Leiden stad van ontdekkingen

Verder staat Leiden bekend om zijn prachtige, historische binnenstad met de vele mooie grachtenpanden en pittoreske hofjes. Een rondvaart door de Leidse grachten laat jou Leiden weer van een heel andere kant zien. Of wat te denken van een stadswandeling langs de vele muurgedichten die Leiden rijk is.

Wist je dat het geboortehuis van Rembrandt in Leiden staat? En dat maar liefst 9 Amerikaanse presidenten, waaronder voormalig president Barack Obama, afstammen van de Leidse Pilgrims. Er is zelfs een heus Leiden American Pilgrim museum.

De handtekening van Koning Willem Alexander is in het 'zweetkamertje' in het Academiegebouw vereeuwigd na afronding van zijn studie. Al met al is Leiden een stad die, weer of geen weer, je zeker moet aandoen als je bij ons op vakantiepark Park Wijde Aa verblijft.

 
 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten